Vochtbestrijding in België: al uw vochtproblemen snel en vakkundig opgelost!

Problemen met optrekkend vocht

Wanneer u een eigen woning heeft kunt u te maken krijgen met vochtproblemen, die een snelle en effectieve vochtbestrijding noodzakelijk maken. Er zijn tal van vochtproblemen en bijhorende oorzaken die kunnen opspelen. Een veel voorkomende probleem is opstijgende vocht. Dikwijls wordt dit type vochtoverlast veroorzaakt door een hoog grondwaterpeil in combinatie met een natte kelder. Dit leidt tot optrekkende vocht die via de muren omhoog kruipt en de wanden van uw woning kan aantasten: behangstukken raken los en het pleisterwerk ziet er vies en goor uit. Soms komt het voor dat ook houten vloeren aangetast worden door optrekkend vocht en gaan kromtrekken. Vervelende problemen die u natuurlijk, al het even kan, wilt voorkomen. Want voorkomen van vochtproblemen door vochtbestrijding is beter dan genezen! Meer informatie op vochtproblemen.vlaanderen

Ook doorslaand vocht noopt tot vochtbestrijding

Naast vocht dat opstijgt langs de bemuring, kan ook doorslaand vocht tot allerlei problemen leiden. Doorslaand vocht is feitelijk nattigheid die van buiten naar binnen door de muren komt. Hierbij kan het gaan om een lekkende schoorsteen, maar ook om gevels die onvoldoende vochtafstotend zijn of schade en scheurtjes hebben waardoor vocht naar binnen kan komen. Doorslaand vocht is vaak afkomstig van regen, sneeuw of hagel. Wanneer u vochtplekken ziet op het plafond, aan de bovenzijde van de muren in de huiskamer of schimmelvorming ontdekt, is doorslaand vocht vaak de hoofdoorzaak. In dit soort gevallen dient er zo snel mogelijk gekozen te worden voor een ervaren professional die de vochtbestrijding in uw woning effectief kan regelen en de vochtoverlast voor u beëindigd.

Lekkage in huis en vochtbestrijding

Een derde oorzaak die tot veel ellende in Belgische woningen leidt, heeft te maken met lekkages in leidingen. Veel huizen in België, met name huizen die gebouwd zijn voor de jaren 1960, hebben oude en kwetsbare waterleidingen. Een lekkage heeft u dan zo te pakken. Vooral bij extreme weersomstandigheden als hevige vorst of extreme hitte hebben leidingen het zwaar te verduren en kunnen ze beschadigd raken. Vaak zijn de vochtplekken bij leidingschade vrij groot. Schakel bij signalen als schimmel, donkere plekken en natte vlekken op de muren direct een ervaren vochtbestrijder in, want lekkage kan leiden tot veel ellende. Zoals muren die afbrokkelen en beton dat door langdurige aantasting van vocht poreus kan worden. Met alle gevaren van dien.

Onze adviseurs en experts helpen u graag bij vochtbestrijding

Neem nu contact op met Hubair.be, de betrouwbare en betaalbare vochtbestrijder van België. Wij lossen elk vochtprobleem in uw woning snel op en hanteren duidelijke en eerlijke tarieven. Vraag nu, via onze website, gerust een gratis prijsopgaaf aan of regel een vrijblijvend adviesgesprek!